perjantai 22. helmikuuta 2013

Ennen ja jälkeen

Ennen meidän sisääntulo näytti tämmöiseltä. Ei ihan alkuperäinen ovi mutta vanha kumminkin.Ja hatara. Niin hatara, että tarvittiin toinenkin ovi sisäpuolelle. Ja se ainakin oli uusimisen tarpeessa. Että päätettiin sitten uusia ulko-ovi kokonaan. Nykyovet kun ovat sellaisia että yhdelläkin selviää. Vaikka tämmöisellä:
Ovi on hieno mutta seinät, katto ja rappunen näyttävät surkeilta. Maltan tuskin odottaa toukokuuta ja maalarimiehiä. Ja rappusten laittajia.





sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pitsipalapeli


Se oli se Pinterest varmaan, jossa eka kertaa näin tämmöisen pitsiliinoista kootun maton. Ei osunnut eikä uponnut silloin. Ehkä siksi, ettei semmoiselle ollut silloin paikkaa. Vaan nytpäs oli!
Parit illat virkkailin ohuemmasta ontelokuteesta pitsiliinoja. Ensin yritin tehdä ohjeen mukaan mutta sitten huomasin, että helpompi on soveltaa ja tehdä mutu-tuntumalla. Sommittelussa ja ompelussa meni yksi aamupäivä ja nyt kun matto on lopullisessa sijoituspaikassaan, voi olla, että se saa kriittisiin pisteisiin vielä pari pientä pylpyrää.
Makuuhuoneessa on uusi matto ja tässä kuvassa pilkistää uusi lehti"korikin", puutyökurssin tuotoksia ja jämälaudoista tehty.












maanantai 4. helmikuuta 2013

Jäälyhty

          Tänä talvena vihdoin sain kerätyksi tarpeeksi maitopurkkeja tämmöistä jäälyhtyä varten.
Pakkasten aikaan jäädytin viitisenkymmentä purkkia. Purkit revin auki ulkona. Sisällä se onnistui tietysti helpommin mutta sitten jäätiilet olivat turhan liukkaita ja märkiä ja niitä oli hankalampi saada pysymään toistensa päällä. Kokosin tiilet kerros kerrallan ja kastelin samantien kastelukannulla. Koska pakkasta oli reilusti päälle kymmenen, jäätyivät ne nopeasti kiinni toisiinsa. Ja sitten oli seuraavan kerroksen vuoro.
Tässä lyhdyssä kerroksia on neljä. Alin on jäänyt jo lumen alle.
Näin kapeaan ja korkeaan lyhtyyn kynttilän laittaminen on hankalaa, joten sisällä on kynttilälyhty, jonka laskin alas koukkupäisellä liemikauhalla. Paitsi että tätä kuvatessa sisällä oli pieni lyhty, jonka ripustin roikkumaan  tikun varaan. No, olisihan siellä pohjalla voinut palaa toinenkin lyhty...

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Puutöistä

Puutöissä en ole tänä talvena edes aikonut urakoida mitään suurempaa. Kunpahan vaan keksin käyttöä noille jämälaudoille ja paneeleille. Esimerkiksi tekemällä uuden naulakon.

Kenkätelinekin oli suunnitelmissa mutta sen näpertämiseen en viitsinyt ryhtyä kun Jysk ilmoitti että semmoisia saa heiltä kympillä.





perjantai 1. helmikuuta 2013

Miau!

                                            Ilme on muikea mutta eihän se mikään ihme ole...
                                         ...kun saaliiksi on saatu iso ja lihava hiirulainen.

Hiiri masussa kelpaa tässä köllötellä ja odotella ulkoiluttajaa sillä lämpöiset ulkoilulapaset näistä jämälanka-tuplatumpuista tuli. Ja joo, osaan jo kuvitella mitä meidän pojat sanoo kun näitä esittelen...