maanantai 16. heinäkuuta 2012

Aluksi

Aluksi piti miettiä, mistä aloittaa.
Yläkerran kaksi huonetta, keittiö ja vessa ovat alkuperäisessä kunnossaan. Keskikerroksen iso keittiö on rempattu parisenkymmentä vuotta sitten, makuuhuone, olohuone, vessa ja aula ovat pintarempan tarpeessa, samoin portaikko yläkertaan. Alakerran sauna ja kylppäri on niinikään rempattu parikymmentä vuotta sitten. Lisäksi alhaalla on varastotiloja ja autotalli. Pihakin kaipaa ainakin salaojitusta, karsimista.... terassin ja autokatoksenkin. Sitten joskus. Putket ja sähkötkin pitäisi uusia.
Päätimme aloittaa ylhäältä.
Kun suunnitelmat, luvat ja piirustukset olivat valmiit, pääsi remppamies aloittamaan purkuhommista. Alkuperäisestä vessasta tulee kunnon kylpyhuone kun se laajennetaan ullakon puolelle.
Samanaikaisesti Ake alkoi purkamaan yläkerran keittiötä, jotta putkimies pääsisi tulppaamaan putkia ja toisaalta uusimaan keittiön lattian alla kulkevia putkia. Tämmöiseltä näytti keittiö ennen.
Nämä keittiökomerot olisin halunnut säilyttää mutta lopulta se ei ollut mahdollista, sillä tuolle seinälle on tulossa uusi oviaukko ullakolle.
Keittiön lattioita peitti pahvilevy, tai joku semmoinen. Ja pahvilevyn alta paljastui ihana vanha lankkulattia! Vaan lankutpa olikin naulattu semmoisilla nauloilla, ettei lankkuja saanut rikkomatta irti. Hyvä että rikkomallakaan.

Varsinainen ykköshomma meille itsellemme (lue Akelle) on tulevan makuuhuoneemme rakentaminen.
Ovesta pilkottaa ullakon ikkuna. Kun seinän purkaa pois, laajentuu huone peräti reilun 6 neliön verran. Osa siitä on tietysti semmoista matalaa tilaa mutta avaruutta se tuo. Ja hurjasti hommia, se uuden rakentaminen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti