lauantai 2. maaliskuuta 2013

Tekosyy


Olohuoneen telkkarinurkkaukseen tarvittiin sohva. Semmoinen sopivan topakka neuleistumiseen (minulle) ja sopivan löhöiltävä urheilukatsomisiin (Akelle).
Juuri passeli  perussohva löytyi Askosta. Aken puolelle sohvaa kauppaan lisättiin rahi ja niskatyyny. Taustalla näkyy (vielä, kunnes yläkerran telkkari-vierashuone valmistuu) Aken ruma mutta ihana telkkarituoli. Ja kyllä; meidän uuden sohvan päällä on rätti! Musta poppana (kirppislöytö) suojaa sohvakangasta Otto-pitkäkynnen raapimisilta.
Uusi sohva oli se tekosyy (niin ja aikamoiseksi paisunut lankavarasto se todellinen), jonka vuoksi tartuin virkkauskoukkuun ja koukuttelin meille (taas ) yhden päikkäripeiton, sohvan väriin sopivan...!
Tuommoista kasaa ruskeita lankoja ei varastosta löytynyt mutta siellä oli kirpparilta aikoja sitten löytynyt kilon pussi valkoista villlalankaa, jonka olin kantanut kotiin kasvivärikokeilut mielessäni. Kasvivärit unohdin ja keittelin padassa erilaisia ruskean sekoituksia Nitorista.
Malli on sama kuin se, jolla virkkasin meidän Antille vihreäsävyisistä langoista peiton. Reunaan vielä muutama kerros reikäriviä ja lopuksi nirkkoja.
Kylläpäs on keventynyt olo! Ainakin yhdessä lankamatkalaukussa.

2 kommenttia:

  1. Kaunis peitto ja kauniit, maanläheiset värit!
    Ai, että vain "koukuttelit" :) Itsellähän meni oman mummonneliön tekemisessä parisen vuotta. Huvittais niin tehdä toinenkin, mutta motivatsiuuni kadoksissa!

    VastaaPoista
  2. Onpa nätin sävyinen peitto, itsellä menossa mummoneliöitten teko :)

    VastaaPoista