tiistai 9. toukokuuta 2017

Pieniä neuleita

Tiina ja Kalle, nukkekodin asukkaat, ovat siis tonttuja.
Meille joululahjapakettien koristeena kulkeutuneita, eivätkä siis "oikeita" nukkekotinukkeja.
Niinpä niiden vaatetus on kiinniommeltu ja liimattu ja oikeastaan aika tylsä.

Kun meille kulkeutuneesta käsityöjakkarasta löytyi ohuen ohuita metallisia sukkapuikkoja ja omista varastoista ohuita villalankoja niin ajattelin kokeilla josko pariskunnalle saisi aikaiseksi hieman persoonallisemmat vetimet.


Tiina sai neuletakin ohuesta merinovillasta, punainen mekko on mitälie-lankaa ja hieman liian paksua näin pieneen neuleeseen. Hihoihin lankaa ei enää riittänyt mutta Tiinalla onkin hihat omasta takaa. Siis kiinniliimatut. Huivilangan jämästä kokeilin neuloa sukat. Hurjalta näyttävät mutta siellä onkin kengät alla ! Neuloin myös torkkupeiton samasta langasta . Ohuempi lanka pelittäisi tässäkin paremmin.
 
Kalle sai neulepaidan lankanöttösestä. Isohan siitä tuli. Tai siis leveähelmainen. Pikkuisen pituutta lisää niin se olisi passeli mekko Tiinalle...


Sinisestä langanlopusta neuloin toisen torkkupeiton. Koska lanka on vaaleanpunaista ohuempaa, sopii se paremmin näihin minineuleisiin.

Ihan hauskoja kokeiluja nämä minineuleet. Sitä vaan ei oikein usko ennenkuin kokeilee että pienissä neuleissa pelittää parhaiten tooooosi ohut lanka. Ja tietysti sen mukaiset puikot. Tosin alle kakkosen numeron puikkoja ei löydä kuin mummojen varastosta (tai kirpparilta). 
Ja kärsivällisyyttää vaatii ainakin minulta tuo yhdistelmä ohuet raskaat metallipuikot ja kevyt ja ohut lanka. Arvostan nyt ihan eri tavalla mummoani joka neuloi ohuilla metallipuikoilla ohuesta langasta pitkävartisia sukkia.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti