lauantai 10. lokakuuta 2015

Valmista

....tai ainakin nuo suurimmat hommat on nyt tehty ja kolme ja puoli vuotta uskollisesti palvelleet remppavaatteet on juhlallisesti heitetty roskiin.
Pientä viilaamista ja oikean paikan löytämistä tärkeille tavaroille sekä pari kaatiskeikkaa on vielä edessä...ennen seuraavia projekteja.

Kolmen ja puolen vuoden aikana piha on uudelleen salaojitettu ja myllätty. Tehty kulkuväyliä ja kukkapenkkejä. Rakennettu terassi, roskakatos ja autokatos. Talon julkisivua on korjailtu ja maalattu, ikkunoita vaihdettu ja ulko-ovia myöskin. Putkia on uusittu ja sähköt samoin.
Joka puolella on tehty pintaremppaa ja lisäksi yläkerrassa otettu käyttöön ullakkotiloja; makuuhuoneesta tuli suurempi ja vessasta suurennettiin kylpyhuone. Yläkerran entisen kaksion tilalla on kolme makuuhuonetta ja kylmä portaikko sinne eristettiin ja väliovet poistettiin. 
Keskikerroksen kaikki pinnat uusittiin ja samalla uusittiin myös vessa ja keittiö.
Alakerran remppa alkoi  vuosi sitten kesällä.
Saunatilojen lattiat kaivettiin ja koko osasto purettiin alkutekijöihinsä. Viime jouluksi valmistui uusi sauna ja kylppäri. Sitten pikkuhiljaa kodinhoitohuone.
Ihan pikkujuttu piti olla tämä loppurutistus; alakerran lopun tilan ja sinne vievän portaikon eristäminen ja maalaaminen. No eipä ollut... 

Homma alkoi alakerran keskellä olevasta autotallista joka piti ensin raivata. Tässä kuvassa osa on jo raivattu, vaikka eipä uskoisi.
Sitten putsattiin ja alkoi maalausurakka.Aikamoinen, sillä kaikki pinnat olivat alkuperäisessä 60v. vanhassa kuosissaan.
Homma hieman laajeni kun innostuimme hankkimaan autotalliin uuden oven. Sitä varten oviaukkoa suurennettiin ja siistittiin.
Vaan nytpä onkin kiva puuhastella autotallissa höyläpenkin ääressä. Mopotkin mahtuvat talvehtimaan ja varmaan mun kauppakassikin mahtuu tänne kovilla pakkasilla.
Sitä pientä viimeistelyä ja siivoamista tämä paikka kaipaa vielä...

Portaikon eristäminen levyyttämisineen oli lopulta paljon isompi homma kuin mitä olimme kuvitelleet. Semmoista näpertämistä että sitä ei kerralla jaksanut kovin kauaa.


Nyt se on tehty ja portaikko on neitseellisen valkoinen ja tavaroista vapaa.
Ehkä nuo vanhat puiset tennis- ja sulkkismailat pääsevät vielä joskus seinälle mutta vaatenauloja ei näihin seiniin isketä!

Rappujen alapäässä on ovi kodinhoitohuoneeseen ja sieltä alkava käytävä kiertää autotallin ympäri ja johtaa ulos. Käytävän varrella on pari "perunakellaria", joista toisesta tuli puuvarasto ja toinen säilyi tavallisena varastona jona se on toiminutkin .
Käytävällä on kierrätyksestä löytyneet Martelan arkistokaapit kenkiä varten, pari pakastinta ja niin ikään kierrätyksestä hankittu vaatekomero ajokamppeille.


Kypärähyllyn tein jo viime vuonna kaatiskeikalla löytyneistä puusuksista. Sen alle kiinnitettiin vielä yksi suksi naulakoksi pihakamppeille.

Ulkoseinät on eristetty ja kaikki pinnat on maalattu, myös lattiat jotka aiemmin olivat käsittelemättömät ja pölysivät hurjasti.
Alakerran kaikki ovet ovat alkuperäisiä ja alkuperäisessä kuosissaan. Vain ovien pielet maalasin mahdollisimman alkuperäisen värisellä maalilla.
Aika ihanaa että remppa on valmis.
Kaikenlaisia pieniä uusia tuunauksia ja juttuja pyörii jo mielessä mutta antaa pyöriä.
Ensin me kuitenkin vietetään syyslomaa ja (kaatiskuormien jälkeen) opetellaan olemaan pukematta päällemme rempparytkyjä työpäivän jälkeen...
1 kommentti:

  1. Näyttääpä hyvältä teidän kellarissa. Meillä on ollut vähän samankaltainen projekti 50-luvun entisen paritalon, nykyisen omakotitalon kanssa. Meillä ei ole vielä lähestulkoonkaan valmista ja kellarissa ei ole toistaiseksi tehty mitään muuta kuin siivottu. Lattia kiinnostaa, meillä myös pölisee käsittelemätön betonilattia. Millä maalasitte omanne? Betoluxilla?
    Mutta muuten siis, ONNEA teille projektin loppuun saattamisesta!

    VastaaPoista