keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Nousussa nyt...

 Viime viikonloppuna täällä Jyväskylässä oli Kädentaitomessut. Maanantain lehdessä oli juttua messuista ja pinnalla olevista käsityötrendeistä; amppeleista ja minitekstiileistä.
Haastateltava arveli että seuraava nousija olisi ryijy.
Taidanpa olla aika lailla trendien harjalla sillä netissä notkuessani takaraivoon on jäänyt ajatus verkkopohjalle solmeillusta räsy(ryijy)matosta... Siihen samaan tyyliin kuin aikoinaan mummo solmi mattoja maitopusseista leikatuista soiroista ja naapurin täti astetta hienommin valmiina ostetusta muovinauhasta.


Messuilta löytyi verkkopohja. Ihan tähän tarkoitukseen sopiva sillä liukuestematon kestämättömyydestä oli netissä varoiteltu. Niin ja sitten tietysti trikookudetta. Valitsin meleerattua ja kirjavaa harmaata sillä halusin päästä hommiin HETI .


Kotona kerin trikookudevyyhdit ja leikkelin niistä pätkiä .
Ennen solmimisen aloittamista virkkasin trikookuteella reunukset verkkopohjaan jotta matto olisi napakampi. Ohjeen sain Taito Keski-Suomen  kojulta josta ostin verkkopohjan.

 Sitten vaan ahkeraa solmuntekoa ja yllättävän nopeasti pikkuinen kynnysmatto olikin valmis!


Kun matto oli vasta suunnitelmissa, olin ajatellut tekeväni sen kierrätysmateriaaleista eli itse leikkaamistani (t-paita)räsyistä jotka komeroita siivotessa nostin vintille odottelemaan inspiraatiota. Niistä olisi tullut aika kirjava matto. Oikeastaan aika kiva... hmm...
 


1 kommentti:

  1. Tosta tuli nätti. Mä muistan joskus mukulana että tein meen vessaan valmiista kuteesta, muovisesta, tolla tyylillä maton. Tykkäsin kovasti.

    VastaaPoista