torstai 2. elokuuta 2012

Takka

Meillä on aula. Tai siis iiiso eteinen. Hukkatilaa, voisi joku sanoa. Tai sitten että onpas kivan avara sisääntulo. Kun takan paikkaa mietittiin, ainoa mahdollinen paikka sille oli hormin vuoksi tuo aula. Vähän mietitytti mutta nyt kun se oikeasti on siinä valmiina, niin sehän sopii siihen tosi hyvin. Ja asentajienkin mielestä on juuri passelilla paikalla; keskellä huushollia antamassa lämpöä.
Tästä se alkoi. Hormiin tehtiin reikä ja lattiaakin vahvistettiin. Varmuuden vuoksi lattian alle autotalliin laitettiin vielä tukipalkkikin.
Vajaassa päivässä miehet kokosivat takan rungon. Sitten se sai kuivua viikon verran ennenkuin päälle laitettiin kaakelit. Ja taas viikon verran ennenkuin saumaus tehtiin. Ja nyt meillä on valmis Kermansaven Hiekka -takka kitin värisenä ja 190 senttiseksi korotettuna.
Huomenna, kunhan saumaus on kuivunut, saan pyyhkiä kaakelit puhtaaksi ja sitten päästään pikkuhiljaa kokeilemaan takan lämmitystä. No, sillä lämmittämisellä ei vielä ole mikään kiire mutta ehkä ekat takkamakkarat voisi paistaa... Ai niin, kipinäpeltikin on vielä ostoslistalla. Että minkä värinen tähän sopisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti