torstai 13. joulukuuta 2012

Valmista ja keskeneräistä

Pikkuhiljaa alkaa tuntua siltä, että jouluksi päästään muuttamaan yläkertaan. Tai ainakin makuuhuoneeseen ja työhuoneenkin tavarat saadaan pois olohuoneesta. Ehkä.
Makuuhuoneen pikkuikkunasta ja portaikon pikkuikkunasta olen erityisen ylpeä; puutöissä sirkkelöin ja höyläsin mittojen mukaiset kehykset niille. Ake auttoi asentamaan ne ja teki listat. Hän on meidän perheen listavastaava sillä se puuha, varsinkin tässä huushollissa, on tarkkuutta ja hermoja vaativaa...
Tämä nurkkaus koostuu seitsemästä palasesta... Ei siis ihme, ettei listakasa olohuoneen lattialta hupene vauhdilla.
Mutta onneksi meillä on kätevä sirkkeli. Ilman sitä tuskin jaksaisi noita nurkkia nyhrätäkään. Ja naulapyssy on ihan ehdoton listahommissa. Ikävä vaan, ettei Otto tykkää niistä kummastakaan yhtään, vaan se on vietävä työrupeaman ajaksi hoitoon. Kiitos vaan Irkku ja äiti ja muut lenkittäjät!
Ovihyllykin odottaa valmiina tavaroita ja eteiseen on saatu tapetit. Ihanat! Vaikka aikamoinen laittaminen niissä oli; yhtään ehjää vuotaa ei seinälle laitettu vaan kaikissa oli jotain nurkkia tai koloja.
Listojen lisäksi yläkerrassa odottaa kasa koottavia komeroita. Näistä tulee vaatekomero makuuhuoneeseen.
Ja huomatkaa lattia! Yläkerran lattiat on vihdoin saatu maalattua. Kaikista kolmesta huoneesta ja eteisestä. Kolme kerrosta Betoluxia, välillä kuivattelua ja hiontaa. Portaikon maalaaminen jää suosiolla lämpimille keleille kun taas voi reilusti tuulettaa maalinkäryjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti