keskiviikko 26. joulukuuta 2012

The Makuuhuone eli näin meille tehtiin makuuhuone

Olipa kerran yläkerran pieni makuuhuone. Aivan liian pieni, tuumivat talon uudet asukkaat ja päättivät laajentaa sitä sillä seinän takana ullakolla oli kyllä tilaa.
Vanha seinä purettiin, ullakon seiniin tehtiin eristykset ja ullakko-osuus sai uuden lautalattian.
Kaikki huoneen seinät saivat uudet kipsilevyt päälleen ja ullakolla ollut pieni ikkuna vaihdettiin sisätiloihin sopivaksi.
Myös katto sai uudet paneelit, sillä vanhan talon kaikki sähköt uusittiin ja uudet johdot oli helpointa piilottaa kattokoolauksiin. Seinälevyt maalattiin Liidulla ja Autiomaalla.
Ei riittänyt vanhojen sähköjen uusiminen vaan myös putket oli uusittava ja samalla muutama lämmityspatterikin uusittiin tehokkaammaksi.
Pikkuhuoneessa oli yksi rakenteisiin tehty komero. Sitäkin piti eristää ja sekin sai uuden lautalattian samalla kun muukin huone. Vaikka suuri unelma olikin ollut säilyttää huoneen vanha muovimaton alla lymyillyt lautalattia, osoittautui se niin huonoksi, että lattialankkua oli pakko tilata lisää ja uusia kaikki...
Komeron sisusta maalattiin ylijääneellä seinämaalilla (Autiomaa) ja lattiat saivat Betolux-harmaan pinnan. Kolminkertaisen.
Sitten alkoi listoitustyö, jonka teki talon asukkaista se pitkäpinnaisempi ja tarkempi, Ake. Kesällä ulkona siistityt (lakanpoisto, hionta ja uusi lakkaus) komeron ovet ja samalla muutkin yläkerran ovet laitettiin paikoilleen.
Lisäsäilytystilaksi koottiin liukuovikomero. Tässä meni järki estetiikan edelle; säilytystilaa tarvitaan ja antiikkiliikkeiden tähän tilaan sopivat komerot eivät vedä semmoisia määriä tavaroita kuin tämä.

Ja sitten sisustettiin. Sänky sopi sille tarkoitetulle paikalle, eikä pikkulipastokaan olisi voinut olla yhtään leveämpi tai huoneen ovi ei olisi auennut.
...Ja sitten he nukkuivat elämänsä loppuun saakka ihanassa makuuhuoneessaan.
Paitsi että mattohommat vielä mietityttävät ja tuoli pitäisi saada tuonne matalan puolen nurkkaan ja lamppu kattoon. Ullakolta löysin juuri sopivan mutta siitä puuttuu yksi lasikuuppa. Mistähän sellaisisen löytäisi (tai kolme samanlaista tähän valaisimeen sopivaa)??
Ja se toinen nukkuja haluaisi siihen söpöön pikkuikkunaan näkösuojaa ja kesäksi ehkä pimennystäkin. Hmmm...4 kommenttia:

 1. Ja tällä tarinalla on onneksi the happy end :)
  Onpa kivan näköinen makuuhuone nyt rempan jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Voi, kyllä noin söpössä makuuhuoneessa nyt kelpaa köllötellä - aivan ihana!

  VastaaPoista
 3. Terveisiä täältä naapurista Revonkadulta :) Mielenkiintoista lukea, mitä teillä tapahtuu. Lampun lasikuuppien suhteen voisin kertoa vinkkinä osoitteen www.oljylamppu.net. Me löydettiin sieltä lasikuuppa omaan vanhaan valaisimeen, josta oli yksi kuuppa rikki. Piti vaan lähettää vanhan kuupan kuva ja mitat.

  VastaaPoista
 4. Sulla taitaa olla oikea aarre käsillä. Uskoisin, että tuo valaisin on Paavo Tynellin Taito Oy:lle tai Idmanille suunnittelema. Lasikuupan siihen voi kysellä vanhojen kattokruunujen myyjiltä. Kuvia Paavo Tynellin valaisimista löytyy googlettamalla.

  VastaaPoista