tiistai 1. tammikuuta 2013

Eteinen

Yläkerran kaksiossa on joskus, kuusikymmentäluvulla?, asunut nelihenkinen perhe. Siispä portaiden yläpäässä on eteinen. Portaikkoa vastapäätä on oviaukko joka johtaa olohuoneeseen. Siis työhuoneeseen. Ovi odottelee paikoilleen nostamista mutta samalla tuumailen, että tarvitaanko sitä. Peittäisi vaan tuota hienoa tapettiseinää; Colefax & Fowlerin Snowtreetä.
Vastapäätä tuota työhuoneen sisäänkäyntiä näyttää tämmöiseltä. Kiinni oleva ovi johtaa kylppäriin ja reunalla pilkistää entisen keittiön ovi. Ja eteisen kulmaan sain sisustaa kesäisen mustaksi maalatun kirpparilöydön, se taitaa olla sairaalan yöpöytä. Kirjava tapetti häivyttää sopivasti valokatkasijat, vaikka ei se niin nuukaa olisi jos nuo Renovan näpsyttimet näkyisivätkin. Mutta kylppärin ovenpielen lattialämmityskytkin saikin piiloutua.
Aika räväkkä tuo tumma ja kirjava tapetti pienessä ikkunattomassa tilassa on mutta meidän mielestä, molempien, se on hieno. Ja nuo leveämmät lattialistat sopivat siihen kuin nenä päähän. Ja sitäpaitsi kuvista ei näy, että valkoisia seiniä, muuria, löytyy eteisestä myös.
Yläkerran eteinenkin on nyt sitten valmis....kattolamppua vaille. Tuo kuvassa oleva on vinttilöytö ja asennettu rempan ajaksi. Ettei vaan olisi pysyvä-väliaikainen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti