sunnuntai 31. elokuuta 2014

Remppa edistyy


              
Olohuoneen katto on valmis ja listojakin sinne on laiteltu.
Ihan uskomattoman hidasta touhua muuten. Se listojen laittokin. Kovin montaa 45 asteen jiiriä ei tässä huushollissa ole ja välillä tarvitaan höylääkin jotta listat saadaan suht siististi seinään.

 Sen verran viileitä ovat aamut olleet että olisi ihan kiva saada patterit paikoilleen ja lämmittämään. Ensin oli kuitenkin tehtävä muut hommat; seinät ja lattia sekä lattialistat. Aika hankala olisi noita leveitä listoja nykertää paikoilleen pattereiden alle. Ja sitten tietenkin nuo patterit on maalattava. Mutta jos ensi viikolla Putki-Jussi pääsisi meille...

Olen tässä valitellut remppaamisen hitautta. Pikkuhiljaa olen jo tottunut (?) siihen, ettei valmista tule kuin telkkarin remppaohjelmissa.
Kun vanhaa rempataan, pitää ensin purkaa, toimittaa purkujäte kaatikselle, suunnitella remppa , joka pintamateriaalien osalta onkin hauskaa puuhaa mutta joka on myös aikaa vievää jos pitää ottaa selvää miten pohjatyöt tehdään, eli jos ei ole pro näissä hommissa. No sitten on tietysti materiaalien hankinta (kilpailutusta unohtamatta) ja roudaaminen.
Lopulta pääsee puuhaamaan. Remppahommissa eteen tulee yleensä joitain yllätyksiä. Vinoja pintoja jotka on oikaistava, koolaukset joita ei löydy tai muuripinta joka onkin maalattu jollain tuntemattomalla maalillä joka ei sovellu kuplimatta  peruslateksin alle...
Ja se aikataulutus. Olisiko jo syytä kutsua sähkärit paikalle? Pääsevätkö he silloin kun me saadaan oma osamme tehtyä ja ennen putkimiestä? No meidän rempassa putkimies ja sähkärit ovat toimineet kuin unelma. Tulleet silloin kun on tarvittu ja sovittu. Kuunnelleet toiveita ja esittäneet omia mielipiteitään ja ehdotuksiaan jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.
No meidän keskikerroksen rempassa ollaan jo aika pitkällä... Päästään alakertaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti