lauantai 7. helmikuuta 2015

Leikkuulautoja ja pannunalusia

Meidän keittiössä ei ole kiinteää leikkuulautaa. Sen sijaan meillä on kapea kaappi johon saa piilotettua ison kasan leikkuulautoja ja pannunalusia.
Käytännössä kuitenkin aamupalantekopaikalla on aina leikkuulauta suojaamassa puutasoa.
Sellaisen laudan pitää tietysti olla katseenkestävä. Ei näitä kylläkin käteviä muovisia alustoja...
Niinpä olen vähitellen kerännyt kirppareilta, tuunannut entisistä ja väsännyt kaikenlaisista hukkapaloista mittavan kasan leikkuulautoja erilaisiin tarpeisiin.

Tämän tein puutyökaverilta ostetusta, pähkinäpuisesta keittiökaapin ovesta. Semmoisesta mallista. Öljysin sen luottoaineella, Osmo Colorilla. Tätä meillä käytetään juustotarjottimena.
Ovesta jäi vielä pieni pala. Siihen ruuvasin kädensijaksi pätkän vanhaa vyötä. Idea ei ole oma vaan Pinterestistä napattu.


Vanhasta laudasta sahasin tämmöisen pidemmän pätkän. Alun perin ajattelin että siitä tulisi pannun alunen mutta sopii se (juusto)tarjottimeksikin.

Tuommoista pitkulaista pannunalusta kaipasin meidän viikonloppukattauksiin. Kun istutaan pöydässä kahdestaan pitkään, on kiva laittaa ruoka esille, ettei tarvitse välillä nousta vaan saa rauhassa nautiskella.
Neuloin samaan tarkoitukseen version kaksinkertaisesta juuttinarusta ja toimii sekin.Ihan tavalliset ja arkiset laudat (joita olen esitellyt aiemmin täällä) piilotan kaappiin (paitsi sen aamupalalaudan) mutta nämä joista tykkään eniten, ovat päässeet hellan reunalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti