perjantai 27. helmikuuta 2015

Vihreitä unelmia

Meille tuli lahjalehtenä Viherpiha.
En tunnustaudu viherpeukaloksi vaikka pikku hiljaa talon myötä innostus pihan hoitoon ja kaikenmaailman kasvien kasvatukseen onkin lisääntynyt.
Viherpihan selailu ja lopulta kannesta kanteen lukeminen aiheuttivat kuitenkin sellaisen viherinnostuksen että ensin pääsi purkkiin herneitä ja kaupan basilika.
Viherpihan vinkistä kävin kirpparilla etsimässä haarukoita taimien merkkausta varten. Viinipullon korkkeja tällä hamsterilla oli onneksi omasta takaa.

Taimimyymälästä ostin vielä timjamin ja rosmariinin taimetkin.
Muistan kyllä edellisistä kokeiluista että en ehkä saa niitä menestymään ikkunalaudalla kesään saakka. Mutta ehkä tällä kerralla?Olen esikasvattanut parina vuonna samettikukkia. En siksi että tykkäisin niistä erityisesti vaan siksi että ne ovat helppoja kasvattaa. Viherpihassa kerrottii kääpiölajikkesta "Lemon Gem" joka nimensä mukaisesti tuoksuu sitruunalta. Valitettavasti tältä kylältä ei moista lajiketta löytynyt vaikka aika monta kauppaa kolusinkin. Ihan tyhjin käsin en jäänyt vaan aika monta pussillista esikasvatettavia ihanuuksia mukaan tarttui. Pitänee ruveta tosissaan miettimään sitä isompaa kasvilavaa tai ainakin yrttiseinän rakentamista lavoista.

1 kommentti: