lauantai 5. joulukuuta 2015

Minijuttu

Enpä olisi uskonut innostuvani minihommista!
Upeita nukkekkoteja ja niiden näpertäjiä olen kyllä aina ihaillut. Itse vaan en ole koskaan ajatellut omaavani niiden laittoon tarvittavaa kärsivällisyyttä ja näppäräsormisuutta. Enkä omaa vieläkään mutta siihen avuksi tulivat joulumarkkinat...
Joulumarkkinoilla eräässä kojussa ihailin jouluista roomboxia. Se ei ollut mynnissä mutta tekijä vihjaisi että markkinoilta kyllä löytyy materiaalia boxin tekoon monestakin kojusta.
 
Siitä kojusta mukaan lähti heti ruisleipiä, pullapitko, pikkuleipiä, kuivakakku ja pellillinen aidonnäköisiä karjalanpiirakoita (ja piparipoikakorvikset).

Gepetton kojulta ostin pirtin pöydän penkkeineen ja keinutuolin. Ne oli helppo itse koota ja maalata. Kotona pengoin joulukoristelaatikoita ja löysin vielä paljon muutakin tunnelmaan sopivaa.
Laatikon tein itse kotoa löytyneistä laudan kappaleista.
No, täytyy myöntää ettei joulukuusen teko omin avuin onnistunut vaan jouduin turvautumaan lelukauppaan. Sieltä löysin vielä lampun ja käkikellonkin (ja olisin löytänyt paljon muutakin...)
Kun kerroin hurahtamisesta töissä, työkaverini toi minulle Väinölän nukkekotikirjan. Se oli sitten menoa. Joulukuusen lippurimpsu ja pienet puutontut sain aikaiseksi nakkisormillani mutta aion yrittää vielä jotakin muutakin.

 Gepetton kojussa oli lyhtyyn tehty pikkuinen jouluhuone.
Semmoisen matkin puiseen lyhtyyn. Koristeeksi laitoin tekokuusikranssin ja siihen paristovalot.

Tonttutytön vuoteen tein lyhdyssä olevaan laatikkoon.

Gepetton pakkauksessa olevan mietelauseen omin omakseni sillä juuri siltä minusta tuntuu:
"Hän tuli kotiin, askarteli vähän ja oli pelastanut päivänsä". 
Kyllä kaikenlainen näpertäminen on mukavaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti