tiistai 1. maaliskuuta 2016

DIY neulottu keittiöpyyhe

Entäs jos NEULOISI keittiöpyyhkeen?
Siis semmoisen pyyhkeen joka roikkuu keittiössä ja johon pyyhitään kädet.

Puuvillan ja bambun yhdistelmää kehutaan nopeasti kuivuvaksi ja erinomaiseksi materiaaliksi tiskiriepuihin niin miksipä sitten ei ihan keittiöpyyhkeeseenkin.
Marketista Novitan lankaa, 70 silmukkaa, 2,5 puikot ja pidennettyä helmineuletta kahden kerän verran.

Palaan asiaan kunhan  minulla on enemmän käytännön kokemusta pyyhkeen toimivuudesta.

Helmikuun muut neulomukset ovat, tietysti, sukkia ja kaikki vielä päättelemättä.
Eniten innostuin noista räsymattosukista jotka neuloin kahdesta erivärisestä Nallesta. Neulominen addiktoi koska aina piti neuloa vähän lisää jotta näkisi miltä sukka NYT näyttää.
Itse käytän kyllä mielummin ohuempia villasukkia...


3 kommenttia:

 1. Kyselin tuolla vanhemmassa postauksessa teidän talonmaalaukseen liittyen, että millä maalilla maalasitte talon? Laitan kysymyksen vielä tähän uudelleen, jos et aikaisempaa huomaakkaan, kun oli jo niin vanha postauskin :) Niin ja se myös kiinnostaisi, että minkälaisia pohjatöitä teitte ennen maalausta vai vedettiinkö vaan uusi maali pintaan?
  Kiitos jos ehdit vastata :)

  VastaaPoista
 2. Hei anteeksi, en huomannut aiempaa kysymystäsi mutta tässä tulee vastaus:
  Emme maalanneet taloa itse vaan sen teki rappauksen osalta Suomen remonttikeskus -niminen firma Tikkakoskelta. Vain sokkelin maalasin itse Ykillä. Talossa oli alkuperäinen maali. Onneksi sillä näyttäisi siltä että monessa rapatussa talossa ollaan jossain vaiheessa maalattu päälle "jollain lateksilla" joka ei hengitä, joka on muuttunut kurjan näköiseksi ja joka pitää rapsutella pois ennen uusintamaalausta. Varmuuden vuoksi tuon firman miehet ottivat palan rappausta jossa oli maalia ja varmistivat että se on kalkkimaalia joten päälle voitiin maalata samalla.
  Käytännössä miehet painevesihuuhtelivat seinät, käyttivät Kivisil -pohjustetta ja maalasivat Kivisil -maalilla hiertämällä. Siis semmoisilla pensseleillä.
  Maalattavaa oli arviolta 220 m2. Lisäksi firma laudoitti alakatot ja räystäslaudat ja joutui korjaamaan rappausta parista paikasta. Vielä kolmen vuoden jälkeenkin olemme tyytyväisiä työhön. Reilu kymppitonni urakasta materiaaleineen kuullosti isolta summalta mutta kun näimme miten iso homma käytännössä oli, ei hinta tuntunut liian kovalta. Meillähän oli samaan aikaan muutakin remppaa menossa.
  Toivottavasti näistä tiedoista on hyötyä.

  VastaaPoista
 3. ...jäi vielä kertomatta että Kivisil sävytettiin vaalean keltaiseksi, mahdollisimman alkuperäisen väriseksi, sävy on nro 4818.

  VastaaPoista