perjantai 24. kesäkuuta 2016

Kesäkeittiö terassillaKoko talven unelmoin kesästä ja niistä hommista, joita tehtäisi sitten kesällä: Terassin  katoksen jatkeesta ja autokatoksen romut peittävästä seinäkkeestä. Betoniaskelmista ja alapihan kivituhkasta. Puhumattakaan noista perusjutuista kuten pensasaidan leikkaamisesta ja kitkemisestä ja kukkapenkkien perkaamisesta... Niin, hyvä sanoa nyt kun en niitä ihan oikeasti voi ja saa tehdä.
Varsinkin se terassin katoksen jatke harmitti.
Kunnes näin K-raudassa sellaisen mutta koottavana versiona. Sattui vielä olemaan juuri passelin kokoinen. (Se omatekemä olisi tietysti ollut puinen ja katososa olisi ylettynyt terassin kattoon saakka)  Pari tuntia meni katoksen kokoamiseen (Akelta). Se kiinnitettiin vielä terassiin ja sitten haettiin grilli paikoilleen. Koska tässä versiossa (toisin kuin siinä jonka olisin tehnyt) ei ollut pöytälevyä kaasupoltinta varten, piti sellainen tehdä.Jaloiksi laitettiin Singerin alaosa ja pöytälevy tuli paneelin pätkistä.
Meillä on tuollainen ruma kaasupullo, joten puin sille farkkuhameen, jonka kiristin vyöllä sopivammaksi.Tuossa polttimen päällä on varmaan liki 30 vuotta vanha Muurikka. Sitä ei oltu vuosiin käytetty ja se oli saanut rauhassa ruostua ulkovarastossa ja ihan ulkonakin. Olin varma, ettei sillä enää mitään paistettaisi. Googletin kuitenkin valuraudan puhdistamisen ja lopulta päädyin hankaamaan pannun teräsvillalla, pesemään sen vedellä ja lopulta (kun semmoinen rasvainen tahma ei muuten irronnut) polttamalla pannun avotulella (Tein nuotion meidän vanhaan grilliin). Sittenpä loput karstat ja ruosteet lähtivätkin helposti grilliharjalla. Lopuksi rasvapoltin Muurikan ja koepaistoin pienen taikinallisen lettuja. Hyvin onnistuivat.


Aika tuppaa käymään välillä pitkäksi kun "mitään ei saa tehdä". Pidemmän päälle lukeminen ja sukkien (tai huivien) neulominen alkaa olla tylsää joten olen kokeillut jos jonkinlaisia puuhauksia. Äidille virkkasin keittiöön ontelokuteesta maton äitienpäiväksi. Se oli kiva homma joten kun varastosta löytyi iso kerä trikookudetta, tein siitäkin maton. Tämän maton laitoin terassille hetekan eteen. Jotain romanttista kun ehdotus prinsessakatoksesta teilattiin...
Liina pysyy paikoillaan tuulessakin kun virkkasin kivien ympärille verkkoa ja kiinnitin painon liinaan verhonipsulla. 


Ihan yllättävän hyvin tuo katos sopii meidän terassille. Niin hyvin että saapas nähdä kuinka monta vuotta tämä väliaikainen ratkaisu tuossa on. 

Pengoin äsken vinttiä ja löysin kukalliset täkit, muisto meidän mökiltä. Sopivat niin hyvin tuohon hetekan päälle.Oikeastaan etsin vintiltä tätä vanhaa pärekoria polttimen suojaksi.2 kommenttia:

  1. Teillähän on ihana kesäkeittiö/katos. Kaikki tarpeellinen lähellä. Kiva idea singeristä tehty pöytä.

    VastaaPoista
  2. Ihan samanlaiset pöytäliinan painot virkkasin kesällä ;-) Kivan näköinen kesäkeittiö.

    VastaaPoista