keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Adventtikalenteri

Kun joulun alla mietiskelin että minkäslainen joulukalenteri meidän luokkaan laitetaan, osuivat silmäni työhuoneen nurkassa lojuvaan puolivalmiiseen "nukkekotiin". Viime jouluna innostuin joulumarkkinoilla näkemästäni jouluisesta roomboxista niin että rakentelin semmoisen itsellenikin ja sitten vähän suuremman joulun jälkeen puutöissä. Se suurempi jäi  työhuoneen nurkkaan odottamaan uutta tulemista. Siis tätä joulua.
Talon tekele muutti meidän luokkaan ja sen mukana Tiina-tonttu.

 Aluksi en kommentoinut Tiinaa ja taloa muutoin kuin kertomalla että työhuoneessani asustava Tiina halusi vaihtelua elämäänsä ja halusi muuttaa työpaikalleni kouluun.


 Joulukuun edetessä kiinnostus Tiinaa ja taloa kohtaan kasvoi. Oppilaat ryntäsivät aamulla ensimmäisenä katsomaan, mitä talossa oli tapahtunut. Siitäpä olikin sitten hyvä aloittaa keskustelu vaikkapa itsenäisyyspäivänviettotavoista.

Kun Tiina kirjoitti joulukortteja niin samoin teimme mekin.
 
Eräänä perjantaina Tiinaa ei näkynyt missään mutta hän oli jättänyt kirjeen jossa kertoi lähteneensä serkun luo maalle leipomaan leipiä jouluksi. Oppilaille Tiina oli jättänyt yllätyksen vintille...
Tuliaisina Tiinalla oli reikäleipien lisäksi limppua ja serkun lehmistä lypsettyä maitoa sekä vasta kirnuttua voita. Mitä eroa on muuten voilla ja sillä levitteellä jota koulussa käytetään...?


Tiina leipoi myös jouluisia tähtipullia.
 


Tähtipullat syötiin joululahjavalvojaisissa, joissa Tiina ja hänen serkkunsa neuloivat pehmeitä paketteja ja naapurin Kalle piti mukavilla jutuillaan seuraa tytöille.

Seuraavana aamuna Tiinan nukkumapaikan, alakerrassa olevan laatikon, nupissa oli vieno pyyntö olla häiritsemättä. "Sillä oli varmaan mennyt myöhään eilen", tuumivat lapset. (Tai sitten glögissä oli aika paljon terästystä, tuumi ope). Valmista oli kuitenkin tullut, siitä oli todisteena pari valmista joulupakettia keittiössä.Joululahjavalvojaiset tarkoittavat muuten sitä aikaa aattona jolloin odotetaan että joulupukki tuo lahjat...

Kyllähän se Tiina pipareitakin leipoi. Ja piparkakkutalonkin.

Tiinan kuusi on koristeltu lippunauhoilla, punaisilla palloilla ja kiiltokuvilla. Sitten se halusi askarrella vielä samanlaisen paperiketjun kuin mekin.

Tänä aamuna, viimeisenä koulupäivänä ennen joululomaa, meitä odotti Tiinan laittama herkullinen paketti. Tiina itse istui ystäviensä kanssa keittiössä joulukahveilla. 
Illalla se muutti takaisin meille mutta ei vielä sinne työhuoneen nurkkaan vaan vielä vähäksi aikaa hieman näkyvämmälle paikalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti