maanantai 2. tammikuuta 2017

Tarina jatkuu...

Tiina-tontun koti siirtyi koululta meidän eteisen pöydälle. Joka aamu herättyäni kävin laittamassa sinne valot päälle ja tarkastin että kaikki oli kahvikekkereillä hyvin.
Jouluostosten lomassa löysin Tiinan kotiin vielä hauskan sienivalosarjan ja kuusikin sai valot.
Joulusaunassa tajusin että Tiinan talosta puuttuu sauna. Ja vessa ja oikea makuuhuone. Ja oikeastaan koko talo on liian pieni..


Homma lipesi lapasesta kun kuulin saavani, siis jos haluaisin, sukulaisen tarpeettoman lehtisahan. 
Voi että!


Ennen kuin saha kotiutui autotallin höyläpenkille, minulla oli aikaa suunnitella uutta taloa; vintille makuuhuone, iso tupa, sali ja alakertaan sauna ja vessa. Talon teen kansalaisopiston puutöissä mutta sauna alkoi rakentua heti aattoiltana Pinterestin ideoiden myötä.

Muuripata ja kiuas ovat pahvia ja porkkanalaatikon alumiinivuokaa. Kiuaskivet ovat vielä lumen alla mutta halkoja on jo valmiina. Saunaan tulee panelointi mutta paloturvallisuussyistä kiukaan ja padan takana on kiviseinä. Kananmunakennosta leikatuista "tiilistä".


 Heti arkena kävin ostamassa vaneria kalustehommia varten. Naulakkoa ja penkkiä en malttanut edes hioa ennen maalausta. Mutta ne ovatkin koekappaleita.
Sieltä pinterestistä löytyi -ihan liikaa- kaikenlaista itse askarreltavaa. En voinut vastustaa kiusausta kokeilla saako nakkisormillani aikaiseksi tuommoisen pienen raastimen. No aika iso siitä tuli...
Himmelinkin halusin koettaa tehdä mutta askarteluoljet olivat liian paksuja joten koiralenkiltä poimin kuivia heiniä samaan tarkoitukseen. Ei niin kauniin värisiä mutta himmeli niistä tuli.


Pää on täynnä kaikenlaisia ideoita kalusteiksi mutta moneen tarvittaisi listoja ja sorvattuja pylväitä joita tämän kaupungin askarteluliikkeistä ei löydy. Siispä postipakettia odotellessa tein makuuhuoneeseen sängyn ja yöpöydät hieman yksinkertaisempana versiona.


Autotallissa odottaa kirjahyllytarvikkeet ja askartelupöydällä on kuivumassa pari pahvistä koottua ämpäriä. Ja tuohon sänkyyn pitäisi varmaan saada patja ja vuodevaatteet.
Onneksi on vielä tämä viikko lomaa!


 

 

1 kommentti:

  1. Kyllä sinä osaat väkertää, aivan ihania juttuja kiuas, muuripata, naulakka ja vaikka mitä !!

    VastaaPoista