maanantai 26. maaliskuuta 2018

Korukaappi

 Minulla on koruja, korviksia ja kaulajuttuja , enemmän kuin oikeastaan pitäisi.
Ne roikkuvat rumasti siellä ja täällä ja osa on sekaisena myttynä purkissa.
Eihän niitä tule sitten kaiveltua esille ja käytettyä.

Yläkerran aulassa on kokovartalopeili jonka olen jo aikaa sitten miettinyt tuunaavani korukaapin oveksi. Jossakin kun olen semmoisen idean nähnyt.


Puutöissä sitten sain vihdoin aikaiseksi höylätä ja sirkkelöidä kotoa löytyvistä laudanpaloista peiliin sopivan "kehyksen". Autotallista löytyi myös kovalevyä taustaksi.
Kehikko siis ruuveilla kasaan, maalipensseli viuhumaan ja kun kehikko ja sisälle tulevat poikkipuut olivat kuivat niin vielä taustan naulaaminen kehikkoon,  poikkipuiden liimaus taustaan ja saranoiden kiinnitys.


Varmuuden vuoksi (koska kehikkopuut eivät olleet aivan suorat) kävin ostamassa oveen magneettisalvan.
Ja unohdin tietysti ostaa semmoisia ruuvikoukkuja koruja varten...
 
 En tietenkään jaksanut lähteä rautakauppaan uudelleen vaan tutkiskelin omia varastoja joista löytyikin kasa pieniä shakkipelin nappuloita. Olin niitä kirpparilta jemmaillut naulakkohommia varten jo joskus kauan sitten. Pienimmät niistä sopivat oikein hyvin kaulakorunaulakoksi.
Korviksia varten virittelin ruuveista ja narusta vähemmän sievän pyykkinarun.


Käytetyimmät korvikset säilytän edelleen kylppärin tasolla aiemmin tuunaamassani  valokuvakehyksessä ja arvokorut pienissä korurasioissa mutta aika paljon tähän kaappiin mahtuu kaikenlaista silloin tällöin käytössä olevaa koruvarastoa.
Edit: Linkissä olevaa valokuvakehystä olen sittemmin tuunannut helppokäyttöisemmäksi. Laittanut reikaiset pitsit niin että roikkukorvikset on helpompi pujottaa paikoilleen. Näin: 

Tuossa keskirivillä roikkuu yksinäinen Kalevalakorun nauhapunos korvis. Olisikohan jollakin myydä pari sille...?

Eikä kukaan välttämättä edes huomaa että entisen peilin paikalla onkin  nyt kaappi. Se on nimittäin vain kuutisen senttiä syvempi kuin aikaisemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti