lauantai 22. syyskuuta 2012

Kätevä emäntä

 
Mitä tekee kätevä emäntä kun rempan jäljiltä (no ei se vielä valmis ole) nurkissa pyörii kaikenlaista lankun, laudan ja paneelin pätkää?
Ilmoittautuu tietysti kansalaisopiston puutyökurssille!
Muutaman vuoden tauon jälkeen päätin lähteä verestämään puutyötaitojani, koska materiaalia on valmiina ainakin yhden talven askarruksiin.
 
 
Ensimmäisellä kerralla opettelin uudelleen sirkkelin saloja. Kattopaneelin pätkistä tein reilun 7 sentin rimoja ja niistä kokosin tämmöisen lehtilaatikon, jonka maalasin valkoisella.


Puutyöluokassa oli niiiin ihana , pieni ja näppärä ruuvinväännin, ettei kotona huvittanut enää touhuta Aken ison ja raskaan kapistuksen kanssa. Samalla kun hain rautakaupasta pyörät tuon laatikon alle, tarttui mukaan myös uusi pienikokoinen työkalu. Kyllä nyt kelpaa kotonakin puuhastella ruuvien parissa. Ja (puutarha)kalusteiden purkaminen ja kokoaminenkin sujuvat tästä lähtien pienemmällä vaivalla, sillä ostin samantien teräsarjan, jossa on mukana kuusiokoloavain.
Vääntimen hinnassa en pihtaillut mutta nuo pyörät olisivat kyllä saaneet olla kumiset. Ne puolta kalliimmat. Niin paljon kevyemmin kulkee vanha, kumipyörillä varustettu laatikko.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin olis matskua :) Taidanpa toteuttaa!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kätevä on emäntä, kun pysyy työkalutkin käsissä. Onneksi meillä nuorimmainen tyttö on kätevä ruuvimeisselin käytössä, ei tarvi joka asiassa iskää apuun :)

    VastaaPoista