torstai 13. syyskuuta 2012

Ulkohommia

Tervetuloa meille!
Nimittäin jos jaksat hypätä tämän vallihaudan ylitse.
Takaovesta pääsee hieman pienemmällä loikalla mutta autotalliin meno auton kanssa on hankalampaa.
Meillä tehdään nimittäin salaojituksia ja samalla eristetään alakerta ulkoapäin. Ja kaivellaan muitakin kuoppia.
Tämä on terassia varten ja ympäri tonttia on muitakin merkittyjä paikkoja; autokatokselle ja pihavaloille.
Ennen tuon konemonsterin tuloa puuhasimme ahkerasti pihahommissa. Kaikki marjapensaat leikattiin alas. Kaivuri saa nostaa niiden juurakot maasta. Osa säästyy, vain sijoituspaikka vaihtuu. Osa saa mennä marjapensaiden hautausmaalle. Samoin käy monelle muullekin pensaalle.
Koska omat puutarhurin taidot ovat kovin vajavaiset, kävi meillä puutarhaneuvoja, jonka kanssa näitä puutarhahommia suunniteltiin omien ehdotustemme pohjalta. Ensi kesä vietetään siis ulkohommissa...
Sisälläkin tapahtuu pikkuhiljaa edistymistä. Portaikkoon on tulossa puolipaneelia, vaikka joskus olinkin sitä mieltä, ettei sitä ainakaan ikinä meille. Portaikko oli ennen kokonaan tuommoista kapeaa paneelia lattiasta kattoon. Sen siistimisessä maalauskuntoon olisi ollut semmoinen homma, että päätimme uusia seinät kokonaan. Koska kattoon tulee paneelia, ajattelin, että puolipaneeli voisi olla hyvä ratkaisu. Siispä tilasin Puukeskuksen kautta valeurapaneelia. Yläpuolella on saneerauskipsilevyä. Koko seinä maalataan liidun valkeaksi. (F458) Paneelin maalauksen olenkin jo aloittanut Helmi kalustemaalilla ja yläosa maalataan tavallisella seinämaalilla pohjamaalin päälle. Kunhan Ake saa tasoitushommat tehtyä. On muuten tosi kätevä semmoinen Abranet, imuriin kiinnitettävä hiomalaite tuossa hommassa, kiittelee Ake.
Seiniin tulee koko yläkerrassa sitä Liitua. Paitsi makuuhuoneen yksi seinä on maalattu Autiomaalla, jo entisessä kodissa hyväksi havaitulla ruskean sävyllä. Työhuoneeseen on tulossa keltainen seinä. Ehkä. Ja aulan seinien tapettimalli on tilattu Englannista...
 

1 kommentti:

  1. Jo on teillä myllätty oikein kunnolla. Vaatii rautaisia hermoja, että jaksaa tuota. Itsellä ei tällä hetkellä olisi jaksamista tuollaiseen. Mutta lopputuloshan sitten palkitsee :)

    VastaaPoista