sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Ylistys jämälangoille

Jämälankahommissa on se vaara, että lankavarastot kasvavat vaikka tarkoitus olisi päinvastainen; on "pakko" ostaa lisää lankaa, jotta saisi entiset käytettyä.
Tai sitten innostuu tekemään jotakin jämäkeristä ja keränpuolikkaista raidoittamalla niin silloin on edessä hurja päättelyurakka:


Tällä kertaa toteutui vain jälkimmäinen. Lopputuloksena oli harmaaraidallinen villatakki keltaisilla väriraidoilla.
 Ja koska kyse oli jämätyöstä (ei yhtään tätä työtä varten ostettua kerää!), ovat napitkin kaikki erilaisia, kokoelma nappipurkin aarteita siis.
Jämistely jäi päälle ja kun vielä perin ison kasan lankoja ystävättäreltä, päätin neuloa ruskeasävyisitä langoista -jälleen kerran- kaulahuivin. Tässä työssä (putkena neulottu) kun ei tarvitse päätellä lankoja.


Tähän sain tosi hyvin uppoamaan ison kasan ruskeita yksivärisiä ja kirjavia lankoja.Toiset yksikerroin, toiset kaksinkerroin.

Ja seuraavat jämäjutut on jo puikoilla...

4 kommenttia:

 1. Kaunis tuo takki!
  Malli miellyttää kovasti :) onko se ihan omasta päästä mutu tuntumalla tehty ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Takin malli on February Lady Sweater sileänä neuleena. Siis just tämmöiseen jämälankatyöhön sopiva malli koska se tehdään yhtenä kappaleena ylhäältä alaspäin ja hihatkin sitten vielä samaan. Ei siis saumojen ompelua ja raitojen kohdistamisia. Siis jos sellaista haluaisi.

   Poista
 2. Tää tykkää kans takista! Värimaailma miellyttää silmää :)
  Ja ei voi kuin ihailla villatakin tekijää. Noin isoihin neuleprojekteihin en aikoihin ole uskaltautunut.

  VastaaPoista
 3. Tosi nätti neuletakki, jämälangat sopii hyvin siihen :)

  VastaaPoista