tiistai 1. heinäkuuta 2014

Siivous on välinelaji!

Tästä kuvasta se alkoi.
Entisen kodin siivouskomero oli keittiössä. Se oli  täynnä tavaraa; imuri, silityslauta ja -rauta, riepuja purkkeja ja pulloja sekä paljon myös siivoamiseen kuulumatonta tavaraa kuten vasara, taskulamppu jne. Kylppärin pyykkikomeroon olin lisäksi ahtanut ämpärin, mopin ja ikkunanpesuvälineet.
Tämän kodin "mastersiivouskomero" oli keittiössä keskikerroksessa. Pieni ja ahdas.
Moppi ja osa varusteissa olivat alakerran pyykkikaapissa.
Yläkerrassa ei siivousvälineitä säilytetty.

Jos siivous ei kuulu lempilajeihin, ei sitä  viitsi harrastaa hyvilläkään välineillä, elleivät ne ole helposti saatavilla.
Tein sitten siivousvälinesuunnitelman...

Keittiön siivouskomero on ihan tavallinen 60-senttinen komero.
Hylly asennettiin siten, että sen alle mahtuu ämpäri. Ja jotta moppi mahtuisi komeroon myös, hyllyn takareunasta sirkkelöitiin 15 sentin pala pois.
Ämpärin viereen mahtuu korillinen pesuaineita ja seinällä on vielä korit ja koukut muille siivousvälineille. Hyllylle mahtuu imuri ja rikkaharjasetti.
Tiskiallaslaatikoista yhdestä tein tarvikelaatikon tiskitavaroille.

Yläkerran vierashuoneen syvennyksessä säilytetään imuria ja yläkerran kylppärin allaskaappi on varattu ämpärille ja vessanpesukamppeille. Myös keskikerroksen allaskaapin hylly mitoitettiin siten, että kaappiin mahtuu vessanpesuvehkeet. Vessakäynnillä voi sitten pesaista koko vessan jos inspiraatio iskee.
Alakerran kodinhoitohuone on vielä ihan vaiheessa mutta sinne tai oikeastaan teknisen tilan puolelle on tulossa siivouskomero, johon aion väsätä tuon ideakuvan mukaisen väliseinän.
Siinä kaapissa säilytetään harvemmin tarvittavia siivousvälineitä kuten ikkunanpesuria ja erilaisia kiilloitusaineita. Ja koska siivouskomero on teknisessä tilassa, sijoitetaan siivouskomero siten että sen ja seinän väliin jää paikka, jonne mopit saa roikkumaan ja kuivumaan näkymättömiin.
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty??


 

1 kommentti:

  1. Mä olen ihan heikkona juuri tällaisiin käytännön pikkuparanteluihin – kuten vaikka tuohon hyllyn trimmaamiseen, että moppi mahtuu. Valloittavaa! :)

    VastaaPoista