keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Elämää keskikerroksen rempan jälkeen. Työhuone.

Eteisestä vasemmalle on työhuone.
Huone, jossa on työpöytä ja kirjahylly.
Pintaremppa ; kipsilevyt seinille, maalaus, paneelikatto, lattian hionta ja vahaus sekä sähköjen uusiminen tehtiiin tähänkin huoneeseen.
Miten se voi kuullostaa niin helpolta, nopealta ja yksinkertaiselta ja viedä silti aikaa monta kuukautta...?


Kirjoituspöydän hankin Tampereelta jo pari vuotta sitten. Eräässä blogissa huhuiltiin nopeaa toimintaa pöydän saamiseksi pois vanhempien huushollista. Varoiteltiin isosta koosta ja painosta. Vähemmän innokkaana Ake läksi mukaan ja Tampereen suunnassa oli myös apua odottamassa (Kiitos Tero). Pöytä saatiin lopulta meille kotiin (Kiitos Pete).
Mutta ei saada enää meiltä pois.
Pöydänhakureissun jälkeen meidän ulko-ovi on vaihtunut eikä pöytä joka syksyisenä iltana millin tarkasti mahtui ovesta sisään, enää mahdu siitä ulos.
En minä sitä muutoin olisi ulos viemässä, aarrettani, mutta remppahuumassa olisin hionut ja käsitellyt sen ulkona. Mutta hyvin se toimii kuluneena ja elämää nähneenäkin.

 Seinät maalasin valkoiseksi.
Näytti aika ankealta joten ryhdyin kokeilemaan erisävyisiä siniharmaita. Se oikea sävy oli kuitenkin petrooli. Väri joka välillä näyttää vihreältä ja välillä sinisemmältä.

Huoneesta on käynti pieneen vaatehuoneeseen.
Koska huone on eteisen vieressä, tuli vaatehuoneesta komero ulkoiluvaatteille.
Eteisessä on kyllä naulakko mutta ehkä se ei sitten aina ole ihan täynnä... Toiveajattelua!


  Vaatehuoneen vanerisen oven, joka on talon alkuperäisiä, käsittelin jo pari kesää sitten. Poistin lakan maalinpoistoaineella ja hioin ja lopuksi lakkasin pariin kertaan.
Tuo vitriinikaappi odottaa tuossa alakerran kodinhoitohuoneen valmistumista. Tai muuta loppusijoituspaikkaa.

Ikkunalaudan silitysraudat odottavat myös kodinhoitohuoneen rekvisiitaksi pääsyä. Ovat ne toimineet kirjatukinakin.
Kattolamppu on talon ullakolta löytynyt. Siitä puuttui yksi kuuppa mutta naapurin vihjeen perusteella löysin samanlaisen. Lamppuun uusittiin varmuuden vuoksi johdot sähköliikkeessä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti