torstai 16. lokakuuta 2014

Keittiö ennen ja nyt


 Keittiöön oli jossakin vaiheessa, 30 vuotta sitten, liitetty makuuhuone ruokailutilaksi. Niinpä keittiön pohja on hieman erikoinen; kuin E-kirjan, jonka keskimmäisen poikkiviivan paikalla on hormi.
Keittiön rempassa toivoin vesipisteen siirtoa ja hellankin toiseen paikkaan, jotta se olisi helpompi yhdistää hormiin. Siis kaiken pintarempan lisäksi...

Eteisestä oikealla on oviaukko keittiöön.
 Tuossa vasemmalla on vanha hella, jonka halusin säilyttää. Hieman jännitti, miltä sähköhella ja huuva näyttäisivät vierekkäin vanhan hellan ja huuvan kanssa...
Sähköhellan taakse rakennettiin seinäke, jotta uuden ja vanhan hellat etureunat saataisi samalle tasolle.
Vesipiste oli ennen tuossa seinäkkeen takana mutta paikka oli liian ahdas, jotta siihen olisi saatu mahtumaan astianpesukone. Astianpesukoneen halusin selkävaivaisena ehdottomasti korkeammalle ja toisaalta halusin myös kunnon tiskipöydän.


 Vesipiste siirrettiin ovesta tultaessa oikealle. Tämän vanhan kaappirivistön ja työtason paikalle.
Vesipisteen siirtäminen vaati kyllä aikamoisen operaation alakerrassa...mutta joka tapauksessa sinnekin oli putkihommia tulossa :)


 Hellan paikka oli ennen ikkunan vieressa. Nyt sen paikalla on avohyllyjä.
Avohyllyt arveluttivat hieman sillä en ole mitenkään innokas pölyjen pyyhkijä.
Näin iso keittiö olisi kyllä ollut aika ahtaan näköinen jos kaappeja olisi ollut joka seinällä ja nyt tykkään noista avohyllyistä ja niiden mahdollistamasta dekoreerauksesta kovasti.
Katossa on halogeenivaloja ja yläkaappien alla ledilistaa.
Avohyllyn viereen halusin kuitenkin toisenlaisen lampun.

 Ruokailupuolen toisella seinällä oli rivistö korkeita kaappeja. Astiafriikkinä halusin pitää ne.
Toisella puolella oli alakaappeja ja lasiovellisia yläkaappeja. Työtaso tuntui tarpeettomalta joten sen kaappihässäkän paikalle tilattiin mahdollisimman korkea lasiovellinen kaapisto jonka alaosaa syvyys on vain 50 senttiä normaalin 60 sentin sijaan.
Olen tosi tyytyväinen keittiörempan lopputulokseen.
Jälkiviisaana miettisin valaistushommia vieläkin tarkemmin ja lisäisin ehdottomasti vielä pari pistorasiaa. Niitä ei ikinä ole liikaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti