lauantai 31. tammikuuta 2015

Oi ihana pellava!

Monen muun tavoin olen minäkin ihastunut pellavaan.
Pellavalakanoissa on ihana nukkua ja käsinkudotut ja nimikoidut perintökeittiöpyyhkeet ovat ihan parhaita. Pellavafroteisista kylpypyyhkeistä haaveilin mutta kun näin Tampereen käsityömessuilla Raijan Aitan pellavapuuvilla vohvelikangasta olin aivan myyty. Sitä lähti kotiin reilu pala. Reilu siksi että kangas kuulemma kutistuu pesussa aika tavalla. Parisenkymmentä prosenttia ainakin meidän pesukoneessa! Ostoskassiin pujahti myös kerä pellavaista virkkauslankaa. Lapsuuteni vohvelipyyhkeissä kun oli aina käsin virkatut pitsit.

 Pitsin mallin kopioin vanhasta vohvelikankaisesta pyyhkeestä.
Vohvelihommat jatkuivat kun näin netissä vohvelivirkatun peiton. En minä peittoa ajatellut virkata vaan kodinhoitohuoneen lampunvarjostimista jääneestä rohdinpellavasta tiskirievun.


Tiskiriepua virkatessa mietin että tämmöisestä karheasta langasta virkattu riepu sopisi ihmispesuunkin. Ehkä kuitenkin pesukintaan muodossa mielummin.

Kyllä sieltä Raijan Aitan kojulta lähti mukaan pellavakangastakin mutta se odottaa vielä vuoroaan. Siitä tulisi kivoja tyynynpäällisiä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti