sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Melkein valmista!!

Voi tätä tunnetta kun melkein vuosi sitten (toukokuussa) aloitettu alakerran puoliskon remppa on käyttökunnossa-valmis!
Meillä on alakerrassa autotallin lisäksi pari kellarikomeroa, käytävää, sauna, kylppäri, pannuhuone ja halkovarasto. Sauna, kylppäri, pannuhuone ja halkovarasto uusittiin täysin. Lattiat kaivettiin auki ja seinät eristettiin puhumattakaan pintarempasta. Saunaosaston tekivät ammattilaiset mutta pannuhuoneen ja halkovaraston muuttaminen kodinhoitotiloiksi jäi meidän huoleksemme.

Koska kodinhoitohuoneen ja pannuhuoneen läpi kuljetaan saunaan, halusimme tiloista siistin näköiset. Oman osuuden remppa-aikataulun venyessä huomasimme saunareissuilla että alakerrassa olisi hyvä olla paikka jossa istuskella saunan jälkeen.  Onneksi tuonne halkovarastoon eli kodinhoitohuoneeseen semmoinen saatiin järjestettyä. Jonkinlaista "men caveakin" sinne ollaan rustattu. Toistaiseksi vain darts-taulun verran.

Yhden seinän täyttää varsinainen kodinhoitohuoneen sydän ja komentokeskus. (Kuvan oikeassa yläkulmassa pilkistää kesää odottava kotelointiurakka)
Kodinhoitohuoneesta siirrytään pannuhuoneen kautta kylppäriin.
Kodarin ja pannuhuoneen välillä on oveton aukko.
Pannuhuone on täynnä putkihässäkkää ja oikeastaan siitä piti tulla sellainen varastotila.


Mutta koska sohva vei mankelin paikan kodinhoitohuoneessa, laitettiin mankeli tähän tilaan. Oikeastaan ihan hyvä ratkaisu koska se ei ole mikään nätti kaluste vaikka siirsinkin sen omilta jaloiltaan vanhan patakaapin päälle.
Toiselle puolelle pannuhuonetta saatiin mahtumaan siivouskomero. Vähän harmitti, ettei komeroa voinut laittaa sähkökiukaan ohjausyksikön hölmön sijoituspaikan vuoksi ihan nurkaan mutta oikeastaan kolosta saikin hyvän piilopaikan siivousvälineille.

Tuonne vasempaan nurkkaa jää vielä kaukolämmön ohjausyksikkö (ja hurjasti niitä putkia, osa jo koteloituna) ja kuivauspaikka Aken salikamppelille ja muille urheiluvarusteille (kaukana puhtaasta pyykistä!!)


Me molemmat olemme tosi tyytyväisiä  valmiiseen puolikkaaseen alakertaan. Tässä kuvassa on tilanne kodinhoitohuoneen/halkovaraston ovelta katsottuna viime toukokuussa. Tässä vaiheessa osa urakkaa, hurjat halkokasat (saunaan pääsi vain kapeaa halkojen reunustamaa käytävää pitkin) oli jo poltettu ja siirretty muualle. Aika homma oli kyllä noiden öljysäiliöiden tyhjennyttämisessä ja ulos saamisessa...
 

Kunhan tässä vähän toivutaan, jatkuu operaatio alakerrassa. Ainakin portaikko on saatava kesän aikana tälle vuosikymmenelle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti