perjantai 27. maaliskuuta 2015

Se on vaan niin kivaa!

Nimittäin puutöiden tekeminen.
Jo lapsena tykkäsin sahata ja naulata mutta varsinaisen innostuksen kipinän puuhommiin sain opiskeluaikoina jolloin hankin opetusoikeuden tekniseen työhön.
Puutyöhommat jäivät vuosiksi taka-alalle kunnes innostuin menemään kansalaisopiston puutyöpiiriin. Ensimmäisenä vuonna väkersin leikkulautoja ja avainkaappeja. Vähitellen ja ihan olosuhteiden pakostakin aloin rakennella kaikenlaista isompaa tarpeellista; sängyn päädyn, yöpöydät, hyllyjä ja lopulta vessan kalusteet, allas- ja seinäkaapit.

Puutyöt alkoivat taas kiinnostaa kun tämä meidän remppa alkoi. Kas kun rempasta jäi niin paljon kaikenlaista käyttökelpoista puutavaraa jota ei raaskinut heittää pois...
Sitä paitsi kansalaisopiston koneilla on mahdollista tehdä semmoisiakin juttuja jotka eivät kotikoneilla ihan helposti onnistu. Niin kuin tämän talon erikoisen mallisia ja kokoisia kynnyksiä ja listoja.

Onhan meillä vieläkin noita rempan ylijäämä puupätkiä mutta tv-tasoa tehdessä oli aivan mahtava huomata kuinka kasasta lankkuja lopulta syntyi jotakin tarpeellista. 
Ei me ihan välttämättä oltaisi tarvittu eteiseen uutta laatikostoa...


Mutta tämmöisen minä kuitenkin tein.
Malli on sama kuin tv-tasossa. Mitoitus on otettu tuosta eteisen nurkasta ja Jyskin koreista.  Koreista, joiden valkoiset kangaspussit ajattelin Kätevänä Emäntänä värjätä ruskeiksi. Sopimaan paremmin väreihin. Mutta eipä käynyt kuten Strömsössä; kangas olikin puoliksi tekokuitua joka ei todellakaan värjäytynyt. Tumman ruskean sijaan korien kankaat ovat epämääräisen harmaan kukertavat. Olkoot!


On tämä ehkä kuitenkin parempi kuin entinen, valkoiseksi maalattu kirpparilöytö?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti