maanantai 2. marraskuuta 2015

Verstas

Meidän kesämökillä oli semmoinen vaja/varasto/autotalli jossa romppeitten lisäksi oli  iso työpöytä seinän vieressä. Pöydän yläpuolella seinässä oli hyllykkö ja naulakko kaikenlaisille työkaluille. Siinä oli sitten kiva puuhastella kaikenlaista. 
Kun meidän autotalli tyhjentyi viime kesäisen pintarempan myötä kaikesta turhasta, yllätyimme siitä kuinka iso se oikeastaan on. Sinne saisi mahtumaan moottoripyörät talveksi ja pikkuisen kauppakasinikin pakkasöiksi. Ja lisäksi sinne saisi mahtumaan ison kasan työkaluja ja kamppeita ja lisäksi vielä höyläpenkinkin. Voi onnea!

Pieni verstas mielessäni suunnittelin autotalliin kunnon valaistuksen ja riittävästi sähköpistokkeita.
Pari vanhaa lundiaa mahduttaa hyllyilleen maaleja ja ison kasan kaikenlaista sälää ruuveistä ja nauloista työkaluihin.
Keittiön vanhat laatikostot nostettiin päällekkäin ja vanhan korkean vetolaatikoston kanssa ne pääsivät vielä eläkkeelläkin palvelemaan tärkeiden tavaroiden; poran terien, pihtien, koukkujen ja muun sellaisen säilytyspaikkoina.
Keittiölaatikoihin kirjoittelin sisällyksen tussilla mutta tuohon korkeaan laatikostoon liimasin lliitutaulutarrasta kyltit.
Autotallin seinät ovat kiviharkkoa joten koukkujen poraaminen olisi ollut hankalaa, ellen olisi tilannut Akelta seinille tuollaisia maalattuja raakalautoja. (Niitä on vielä koko toisenkin seinän täydeltä.) Niihin oli helppo ruuvailla sopivia koukkuja niille työkaluille joita eniten käytän höyläpenkin ääressä touhutessani.
No tuo koolaustutka tuskin on sellainen...

Ihan kaikille työkaluille ei ollut sopivia koukkuja joten ruuvasin lautaan säilyketölkkejä. Sekä pohjalla että ilman pohjaa.

Pikkutavaroille eli mitoille ja ruuvin vääntimen päille (jotka ovat aina hukassa) tein kerrostarjottimen vanhoista kakkuvuokista. 

 Vaikka mulla on nyt oma verstas niin kyllä mä silti lähden tänä iltanakin kansalaisopiston puutyöhommiin...


1 kommentti:

  1. Juuri löysin blogiisi ja tähän oli heti pakko kommentoida. Kiitos näistä verstaan siistimisideoista. Meillä verstas on isännän valtakuntaa, ja aina ihan sekaisin. Täytyykin noi purkkihommat ottaa käyttöön sielläkin :)

    VastaaPoista