perjantai 20. heinäkuuta 2012

Ovia

Yläkerran ovet ovat alkuperäiset ja semmoiset koivuvaneriset ja lakatut.Kooltaan ne ovat nykyovia matalammat. Esimerkiksi vessan ovi on 190 cm korkea. Huoneiden ja ullakoiden ovissa on kivat kippuraiset kahvat.

                                     Komeroiden ovissa taas on muoviset valkoiset kahvat.Mutta kuten kuvista näkyy, yli 50 vuotta elämää näkyy ovissakin.
Halusimme säilyttää nuo alkuperäiset ovet, mikäli mahdollista eli mikäli vanhan lakan poisto ja uuden laittaminen onnistuisi.
Yritin lakanpoistoa ensin hiomalla; hiirellä, epäkeskolla ja tasohiomakoneella. Sitten kokeilin NitroMorsea ja johan lähti lakat! Lakan poiston jälkeen vielä hionta ja sitten lakkaus.
Kylppärin oven sisäpinnan lakkasin venelakalla, sillä sen pitäisi kestää kosteutta ja vesiroiskeitakin. Homma sujui yllättävän hyvin (hyvällä pensselillä!) ja olisinpa voinut lakata muutkin ovet samalla lakalla, mikäli kuivumisaika ei olisi niin pitkä.


Mopot ovat saaneet väistyä ulos tallista remppahommien ja tämän lakkaustoimiston tieltä. Täällä ovet lakataan ensin Teknoksen Naturalla, joka on sävytetty (1802) ja sitten kevyen hiomisen jälkeen vielä sävyttämättömällä Naturalla, jotta ovista ei tulisi liian tummia.
Tuossa näkyy naulakontekelekin. Tuommoisia tarvitaan varaston seinälle kaikenlaisia ripustettavia vempeleitä varten.
Ja vempeleistä puheen ollen; niiden määrä on huimasti lisääntynyt rempan edetessä.Ihan varastotiloja ajatellen toivon, ettei tahti jatku samanlaisena...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti