keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Vessasta kylppäriksi

                 Yläkerran vessa näytti tältä. Pieneltä ja aikansa eläneeltä. Suihkukin puuttui.
Ensimmäinen homma oli vanhan vessan purkaminen. Kalusteet ja patteri läksivät ja seinät myös, sillä suunnitelmana oli laajentaa suihkutilaksi kuvan oikeanpuoleisen seinän takana ollut ullakon eteinen. Peiliseinää puolestaan siirrettäisi ullakon puolelle puolisen metriä.
Tässä peiliseinän, eli kantavan seinän pystypuut ovat vielä paikoillaan.
Vasemmalla puolella on vessan entinen ja nykyinen oviaukko ja edessä entinen ullakon eteisen ovi. Kylppärin uudet seinät alkavat hahmottua ja lattiavalua aletaan valmistella.

Tässä me sitten joskus suihkutellaan, mallaa Ake. Takana näkyy portaikon seinä, joka osaltaan asetti rajat kylppärin koolle.
Sitten valmistuivat seinät ja katto ja ennenkuin tajusin kaivaa kameran esille, oli kylppärissä jo kaakelit seinissä ja lattialla.
Ja kylläpäs näyttikin valmiilta kun remppamies sai laatikostojen rungot paikoilleen, sähkömiehet laittoivat lamput ja pistorasiat ja putkimies kävi asentamassa altaan, suihkun ja vessan pöntön. Viikonlopun aikana öljysin tason ja pari samasta materiaalista tehtyä hyllyä ja sitten vielä loppusilaus.
Ylähyllyllä on radio, joka menee päälle kun kattovalot laitetaan päälle. Jos haluaa hiljaisuutta, kannattaa laittaa vain peilin yllä olevaan lamppuun valo.
Suihkuseinällä on tuommoinen hylly, jonka halusin sinne helpottamaan pumppupulloisten shampoon ja suihkusaippuan käyttöä. Suihkun vastakkaisella seinällä on rättipatteri, joka oli myös unelmieni kylppärin toivelistalla. Kunhan tasot ovat oikeasti kuivat (6-12 vrk) alkaa sitten kylppärin sisustaminen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti